Saturday, 27 December 2014

keep sado

Assalamualaikum dari warga pantai timur. *acah2

Masih pagi, jadi selamat pagi ku ucapkan! 

ya Allah, ku syukuri nikmatMu sehingga saat ini mampu lagi membuka mata,
bernafas dgn udaraMu, berpijak diatas bumiMu, masih mendakap dua nikmat terbesar
kurniaanMu, Iman dan Islam, Alhamdulillah 'ala kulli hal.

Jauh.

merenung pintu DKB, kosong dan terhalang.

yaa, saya bukan di rumah.
tetapi, di kolej tercinta. masyaAllah. hihi.

indah aturan ilham manusia, indah lagi aturan Allahku.

semua ni pegalaman baru beb,
baru wehhh. BARU. haha.

aku tak mengadu semua kat umi.
umi pon nak aku berdikari.

alhamdulillah nasib kami pon masih baik,
tak boleh bayang nasib mereka yg Allah uji lebih sikit dari kami.
hmmmm.

moga mereka tabah.

semestinya. mereka kuat. Allah ada.












yg kat rumah doakan kamikat sini! heeee
moga terus sado weh!
moga Allah redha.


Sunday, 14 December 2014

missing !

aku kat rumah yo.

hi back. sesaja update banyak2. hehehe.
actually, hey fathiah, macamana anda bisa berada di rumah sedangkan ianya bukan 
waktu cuti?! *hehehe 
cuti tak halal ni.

nanti jap, i've my own reason hokayyy.
ada kenduri sepupu ke dua pupu gitu. hihi.
sebenarnya teman yana balik, hmmm yana jaga ayahnya.
shafahullah, pkck zakaria.

harini first day, first class untuk sem2.
hehe bukan selalu wat gini, takpee dok sekali sekala?
aku tahu ramai rindu aku perasannya kan?

hmmmm dari petang tadi, aku throwback sensorang.
saja kemas barang2 lama.
nak moving kannn.
macam2 laaa pulak aku jumpa, 

surat gaduh manja dengan girlfriends, hadiah dari fans, hahaha perasan!
maksud aku hadiah dari shbt2 junior senior hehehe ajeeet!
buku nota aku yg banyak gilaaa tu. diary lelama masa tak matang dulu. haha.
hmm aku rinduuuu wehh.
aku tak tipu. serious rindu.

rindu MATRI. huehueeeee.

2tahuntu tak lama. tapi cukup bermakna.
sangat.

sekarang semua dah jejauh.
ada je yg dekat hehehe sajaaa rindu gak.
haha ada masa time cuti, keluar sesamaa lepas rindu.
tapi bila balik rumah, rindu balik. hahaha dedederamaa. *athirah

mana ada aku menangis malam2 cenggini.
haha mata masuk habuk maybe?  

fathiah gedik.
thanks sahabat kerana mencipta memori!

sayang sampai syurga.
mean it, inshaAllah.  

moga Allah redha :) 


 

sekian lama

lamanyaaa tak update blog.

hehe. sebab sayang nucai, aku update dah tadi.
ngehehe.

atas kesibukan yg melanda,
pejam celik, aku dah sem2 dah kat KTD.

berlalu sudah sem1. fuuu.

senyum.

masa berlalu pantas sangat. tak sempat nak rakam segala memori.
takpaaa, semua tersemat dalam hati dan minda doee.
hahaha. masyaAllah poyos benarr.

sebab terlalu banyak suka duka gelak ketawa nangis bersin lompat semua,
takleh nak list satu2. 

terima kasih Allah, sampai saat ni Allah pinjamkan nafas.
tanpa berbayar untuk setiap saat.
syukuri nikmat ini, alhamdulillah.

sampai hari ni, Allah beri nikmat merasai Iman dan Islam.
nikmat terbesar. Allahu.

hmmmm, ujian ni indah kan?
indah, sebab Allah sayang, lalu Allah uji. 

tabahlah hati,
menghadapi segala ujianMu ya Allah.

aku taknak futur. moga Allah ampunkan dosaku dan dosa2 sahabat2ku.
aminn.

Moga Allah redha.

Nucai's

Detiknya dah tiba.

malam sepi. aku tak endah.

maaf tak berada disampingmu menyanyikan lagu2 indah.
dari kejauhan beratus kilometer ini,
hanya jasad yg berpisah.

hati tetap bersatu. *poyo

wahai sahabat syurga, Nusaibah Nazurah bt Osman,

hadirmu bawa seribu erti,
sudilah kiranya utk menjadi sayap kiri dalam perjuangan hamba di kolej tarbiyyah dakwah,
sama2 jatuh bangun berlari,
kejar mimpi sampai syurga nanti.

sawit tak? hahaha.

sanah helwah sayangku nusaibah.
besaq dah diaaaaaa. walaupun aku besar dulu, welcome to geng 18 yg real xD
haha. 15 disember 2014 ini, bersaksilah bahawa nusaibah sudah 18tahun menjadi hambaNya di atas muka bumi ini dengan tugas sebagai seorang khalifah.
tabahlah sahabat, andai Allah mencuit syg dengan ujian yg diberikan kepadamu.
kuatlah sahabat, andai jalan ini lebih sukar drpd yg difikirkan akal.
stay strong, sebab Allah lebih dekat denganmu drpd urat nadi.

semoga Allah memberi 1000 hikmah drpd setiap ujian yg diberikan,
semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmatNya keatasmu,
semoga menjadi anak solehah, permata ayah bonda, pelajar yg cemerlang syakhsiah dan berilmu,

maafkan segala kesalahan kekurangan dan khilaf sepanjang perkenalan,
halalkan segalanya yg pernah diberikan,

tyah sayang nusai kerana Allah.
uhibbukifillah abadan abada.

sampai syurga, insyaAllah.
moga Allah redha :)